Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Когато затанцуват цигулките (видео)

Струнният квартет „Дестини“ с нова композиция

Лори, Звезди, Ива и Гери от струнния квартет „Дестини“. - Когато затанцуват цигулките (видео)

Лори, Звезди, Ива и Гери от струнния квартет „Дестини“.

Класическата музика не е това, което беше. И цигуларите не са просто музиканти, а цигуларките днес танцуват. Момичетата от струнния квартет „Дестини“ празнуват Осми март с ново видео – композицията е El Choclo, тангото, създадено в Аржентина от Анжел Вилолдо преди повече от 100 години. Италианският композитор Маурицио Абени написа специална версия за квартета, която дамите записаха с тонрежисьора Марко Стрeчони.

За да се подготвят за клипа музикантките Гери, Звезди, Ива и Лори от „Дестини“ репетират танца като за концерт – в продължение на седмици. Снимачната площадка е в стар буржоазен дом в центъра на столицата. Пианото, което влиза в кадър, е подарък на стопаните от княз Фердинанд.

Режисьор на клипа е Васил Стефанов.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС