Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кого презира най-много Мартин Шийн? Онзи с жълтата коса

Актьорът за Доналд Тръмп, „Братя Карамазови“ и големия грях пред сина си

Мартин Шийн, освен актьор, като дете е мечтаел да бъде голфър, свещеник, полицай и учител. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кого презира най-много Мартин Шийн? Онзи с жълтата коса

Мартин Шийн, освен актьор, като дете е мечтаел да бъде голфър, свещеник, полицай и учител. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кого най-много презира Мартин Шийн? „Настоящият ни главнокомандващ, Жълтата коса“, отвръща на този въпрос американският актьор в анкета за „Гардиън“. Шийн е поредният участник в традиционната рубрика „Въпроси и отговори“ на британското издание – в тях той коментира Доналд Тръмп, „Апокалипсис сега“… и се извинява на сина си.

Актьорът заявява, че е бил най-щастлив на 1 май 1981 г. в Париж – деня, в който се е върнал към католицизма. В друг отговор той заявява, че любимата му книга, в тази връзка, е „Братя Карамазови“ на Достоевски:

„Тя беше последната стъпка, която ме върна към католицизма, така че се превърна в моя любима; книгата, която препоръчвам на всеки в духовни търсения“.

Най-големият страх на Мартин Шийн е унищожаването на околната среда, а онова, което най-вече осъжда у околните, е тесногръдието.

Актьорът заявява, че освен киното, като дете, е мечтаел да бъде голфър, свещеник, полицай и учител.

А кое е най-скъпото нещо, което е купувал? Акции в „Пътят към Сантяго“, „който се оказа най-добрият филм, който съм правил. По сценарий и режисура на сина ми Емилио, това е история за баща и син и поклонението им към Камино де Сантяго“.

Мартин Шийн разказва, че на баща си, най-свенливия мъж, когото познава, дължи моралната си преценка. А на сина си Рамон се извинява – заради това някога е бил жертва на гнева му – „което още ме изпълва с позор“.

Актьорът заявява още, че най-близо е бил до смъртта, докато е работил по „Апокалипсис сега“. Тогава той е имал близка среща със сърдечен срив, което се е дължало на тревожност, страх и физически проблеми: „не се грижих за себе си“.

На последния въпрос пък, кое е най-голямото му постижение, Шийн отвръща:

„Че съм частично отговорен за появата на няколко изключителни човешки същества на този свят… и за това, че те ме гледат като любящ баща“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg