POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кой развали „Под прикритие“?

Сценаристката Ваня Шерева: Не съм аз

Продуцентът Димитър Митовски дължи огромни суми на актьори и хора от техническия екип на сериалите "Фамилията" и "Революция Z". - Кой развали „Под прикритие“?

Продуцентът Димитър Митовски дължи огромни суми на актьори и хора от техническия екип на сериалите "Фамилията" и "Революция Z".

„Не поемам вината за „разваленото“ в „Под прикритие“, коментира писателката Ваня Щерева във фейсбук обвиненията на някои фенове, че е развалила сюжета и диалозите на сериала. Преди три седмици стартира четвъртият сезон на телевизионното криминале, но вместо радост, сагата предизвика недоволство у хиляди нейни почитатели. Гневът им заля интернет и набира все по-голяма сила.

Ваня Щерева (вдясно) е автор на някои от фразите с култов статус в „Под прикритие“, нейна е например репликата на Иво Андонов (Захари Бахаров) към Мартин (Ивайло Захариев): „Балканджи Йовооо“.

Ако изключим Мариан Вълев-Куката, Щерева е най-популярната фигура сред сценаристите, чиито имена стоят в надписите на „Под прикритие“, затова народното недоволство се струпа именно върху нея. „Инвестирах близо две години нерви и любов в работата си по сценариите на „Под прикритие“, – пише Ваня. – Много от колажите, които феновете разпространяваха в нет пространството, бяха с измислени от мен реплики, а те си мислеха, че са собственост на Куката, Косъма, Иво, Близнака… Няма проблем, така е с работата зад кадър. Обаче сега НЕ ПОЕМАМ вината за „разваленото“. Феновете много ще се изненадат къде се крие тя, ако са малко по-наблюдателни… И мен ме боли за сериала точно, колкото тях… И вече нямам общо с него“.

Ваня е напуснала сценарния екип, разочарована също като феновете на "Под прикритие".

Ваня е напуснала сценарния екип, разочарована също като феновете на „Под прикритие“.

Преди дни и Михаил Билалов разкри в интернет недоволството си от сценария. Актьорът, създал диаболичния Джаро – Кръстник на мафията у нас, не сдържа емоциите си и написа: „Уважаеми сценаристи, има едно страшно чудовище, което сее огън и жупел сред вашего брата и вещае мор сред редиците ви: нарича се ЛОГИКА – нормална, човешка, проста, но много чепата, повярвайте ми! Талант и особени качества са нужни за опитомяването й. Нарича се сценарно изкуство. Горко ви! Горко и на нас – актьорите! Не забравяйте, че ние ядем лайната на свежата ви сценарна мисъл! Моля, придайте й поне логичност, да го е…а“. Часове по-късно Билалов изтри позицията си, както и думите на съчувствие от свои колеги под статуса. Така или иначе – той единствен от екипа на Митовски се осмели да изрази публично огорчението си от „Под прикритие“.

Според източници от екипа на „Под прикритие“, сценарият на четвъртия сезон е дело на продуцента Димитър Митовски и Мариан Вълев.

Кой е виновникът за липсата на логика в сюжета, за кухите патетични реплики, които правят сериала изкуствен, нереален и даже смешен? В десетките коментари във фейсбук се споменава името на Мариан Вълев. През новия сезон той наистина участва в писането на сериала, но не по начина на останалите работни пчелички в екипа. Фолклорът около екипа гласи, че Куката е нещо като началник на сценаристите. Твърди се, че той и продуцентът Димитър Митовски измислят сюжетната линия в „Под прикритие“, а след написването на сценария нанасят корекции в него. Самият Куката заяви на премиерата на четвъртия сезон, че като сценарист най-голямо удоволствие му доставя да съчинява репликите на Джаро. Ако това наистина е така – той може би е душманинът на Билалов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg