POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кой ще грабне приза „Иван Николов“ и премията от 10 хил. лв.?

 - Кой ще грабне приза „Иван Николов“ и премията от 10 хил. лв.?

Осмина поети са на един ден от финала на може би най-желаната литературна награда у нас – отличието „Иван Николов“, присъждана от издателство „Жанет 45“. Името на победителя ще бъде обявено в сряда от 18, 30 ч. в Съюза на архитектите в София. Поетът ще получи плакет от художника Христо Гочев и парична премия от 10 хиляди лeва.

Номинираните автори са Албена Тодорова за книгата „Стихотворения“ (самопубликувана, 2014), Белослава Димитрова за „Дивата природа“ (Deja Book, 2014), Васил Балев за „Стихотворения“ („Факел експрес“, 2014), Едвин Сугарев за „Прилив на треви“ (Фондация „Литературен вестник“, 2014), Екатерина Григорова за „Дъска по мокрия пясък“ („Ерго“, 2014), Иван Ланджев за „Ние според мансардата“ („Жанет 45“, 2014), Катерина Стойкова-Клемър за „Как наказва Бог“ (ICU, 2014) и Мария Липискова за „Не-снимане“ (Фондация „Литературен вестник“, 2013).

Победителят ще бъде определен от жури в състав Надежда Радулова, Здравко Дечев и Дарин Тенев.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg