Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Бягайте, разлигавеното чудовище се завръща!

Джеймс Франко се е снимал тайно в продължението на „Прометей“ на Ридли Скот

С „Прометей: Завет“, втората част от трилогията, която започна с „Прометей”, Ридли Скот се завръща към същата вселена, на която той лично постави началото през 1979 г. с „Пришълецът“. - Бягайте, разлигавеното чудовище се завръща!

С „Прометей: Завет“, втората част от трилогията, която започна с „Прометей”, Ридли Скот се завръща към същата вселена, на която той лично постави началото през 1979 г. с „Пришълецът“.

Джеймс Франко се е качил на борда на „Прометей: Завет“ – продължението на „Прометей“ на Ридли Скот. След близо месец спекулации, слухът се оказаха верен – името на актьора вече стои и под официалната информация за филма в IMDb. Франко се e присъединил към оцелелите от предишната мисия Нуми Рапас, Гай Пиърс и синтетичния герой на Майкъл Фасбендър – и към новодошлите Катрин Уотърсън, Били Кръдъп, Дани Макбрайд, Деймиън Бишир и Кармен Еджого, обяви и „Варайъти“. А защо разбираме това едва сега, когато филмът е вече монтиран, може би ще разберем някой друг път.

Събитията в първия филм се случиха в света на поредицата „Пришълецът“ през 2093 г. – 30 години преди първата среща на Елън Рипли с точещото лиги чудовище. По време на секретна мисия в една далечна галактика група учени, включително и археолози, се натъкнаха на следи от цивилизация. Но много бързо вълнението и научният им интерес се превърнаха в ужас и борба за оцеляване…

В един от малкото официални кадри в новия филм виждаме, че потникът се е превърнал в официално облекло за срещи с пришълци.

В един от малкото официални кадри в новия филм виждаме, че потникът се е превърнал в официално облекло за срещи с пришълци.

С „Прометей: Завет“, втората част от трилогията, която започна с „Прометей”, Ридли Скот се завръща към същата вселена, на която той лично постави началото през 1979 г. с „Пришълецът“. На път към планета в далечния край на галактиката екипажът на колонизаторския кораб „Завет” открива място, което изглежда като неотбелязан на картите рай, но се оказва мрачен и опасен свят, чийто единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей” – четем в официалния синопсис на „Прометей: Завет“.

Майкъл Фасбендър - не човек, а синтетика в „Прометей“

Майкъл Фасбендър – не човек, а синтетика в „Прометей“

„Пришълецът“ излиза през 1979 г., до 1997-а следват още три продължения, а през 2004-а и 2007-а чудовището, което има в устата си още една уста или нещо като ръчичка със зъби, се появява и в два спин-офа (в които се бие с друг силно агресивен пришълец от космоса, известен като Хищника). Така обилно отделящата секрети извънземна форма на живот, със силно киселинна кръв… и все ненаяла се, стана най-прочутото произведение на швейцарския художник Ханс Гигер (1940-2014) в киното и въобще.

Първоначално премиерата на „Прометей: Завет“ бе насрочена за средата на август 2017-а, но преди месец, с появата на първия тийзър постер – с муцуната на пришълеца и една-единствена дума: „Бягай“ – стана ясно, че тя е преместена три месеца по-рано, на 19 май. Крайно време е да се появи и първият трейлър.

Първият постер на новия пришълец

Първият постер на новия пришълец

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах