Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Койна Русева се завръща на сцена на открито

Трупата на Младежкия театър ще играе на сцената пред Театър „София“ „O2PEN“

Койна Русева и Димитър Баненкин в сцена от спектакъла „Специални поводи“. Снимка: Гергана Дамянова/Младежки театър - Койна Русева се завръща на сцена на открито

Койна Русева и Димитър Баненкин в сцена от спектакъла „Специални поводи“. Снимка: Гергана Дамянова/Младежки театър

Младежкият театър се завръща при публиката си на сцената „O2PEN“ пред Театър „София“. Трупата подготвя два спектакъла, които ще се играят в съответсвие с противоепидемичните мерки – „Специални поводи“ на 10 юни и „Nordost“ на 23 юни. Началото и на двата спектакъла е 20,30 ч.

Това е първата стъпка към връщане на театъра към нормалния му ритъм, казват от трупата и подчертават, че въпреки тежката ситуация, в която се намира страната ни, Младежкият театър няма да се откаже от убеждението си, че българската публика заслужава достъп до българско изкуство и култура.

„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли… по предстоящия си развод. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.

В „Nordost” Олга, Тамара и Зура разказват преживения от тях терористичен атентат от 2002 г. в московския театър на Дубровка.

От ляво надясно: Ангелина Славова, Койна Русева и Искра Донова в „Нордост“. Снимка: Иван Дончев/Младежки театър

Олга дълго е събирала пари, за да може да заведе своето семейство на мюзикъл. Тамара е лекар от бърза помощ и е в една от повиканите линейки пред театъра, а впоследствие разбира, че майка ѝ и дъщеря ѝ са вътре. Зура е един от чеченските атентатори. Съдбите на трите жени се преплитат в един момент на изпитание, събрани от случайността и обстоятелствата. „Nordost” е носител на няколко награди „Аскеер” и „Икар” за 2010 и 2011 г.

Зрителите могат да закупят билети за двете постановки от касите и сайтовете на двата театъра.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах