СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Колата с тялото на Захари Паунов залята от пороите

Захари Паунов вероятно е загинал още в деня на изчезването си - 18 октомври, твърдят от полицията. - Колата с тялото на Захари Паунов залята от пороите

Захари Паунов вероятно е загинал още в деня на изчезването си - 18 октомври, твърдят от полицията.

Жена, пътувала с автобус по маршрута Ахелой-Каблешково, е видяла колата на режисьора Захари Паунов край пътя и подала сигнал в полицията за катастрофа, съобщава Нова телевизия. 

Паунов бе открит мъртъв на 12-ия ден от изчезването му след участие на фестивала „Златна роза“ във Варна. Кинаджията получил награда за дебютния си като режисьор филм „Омбре“ и по обяд на другия ден се качил в автомобила си „Хонда Сивик“, за да се прибере в София. По това време провел и последния си разговор по телефона със семейството си. Около седмица по-късно съпругата му подала сигнал за изчезването му в полицията и Паунов бе обявен за национално издирване.

Тялото на режисьора е открито в колата му в дере на двайсетина метра встрани от пътя. У него са намерени документите му за самоличност. Автомобилът е преминал през тръстиките и се е забил в дърво, при което са се отворили въздушните възглавници. Полицаите нямат информация в инцидента да е участвал друг автомобил. Техническа експертиза тепърва ще установи какво е причинило катастрофата.

Паунов най-вероятно е загинал още в деня на изчезването си, казват полицаите, колата с тялото е била залята с вода в дерето по време на пороите на 25 и 26 октомври.

Семейството на режисьора ще пътува в петък за Бургас, за да приберат тялото му.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg