Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Коледа блещука в Градската градина още през ноември

Откриват Немския коледен базар до Народния театър

Базарът в Градската градина се открива на 17 ноември и ще носи коледния дух до 22 декември. Снимка: Владислава Григорова/БГНЕС - Коледа блещука в Градската градина още през ноември

Базарът в Градската градина се открива на 17 ноември и ще носи коледния дух до 22 декември. Снимка: Владислава Григорова/БГНЕС

Коледният базар в Градската градина в София се завръща тъкмо навреме да тушира лошото време, прогнозирано от метеоролозите. Дървените къщички ще се разположат в градинката до Народния театър следващия петък, 17 ноември, с гирлянди от коледни лампички срещу липса на настроение.  

В последните години Немският коледен базар се превърна в традиционен за столицата със своите празнични къщички с коледни играчки, картички с благотворителна кауза, но най-вече нещо за похапване и питиета за сгряване. Както обикновено, ароматът на наденички, топъл шоколад и греяно вино ще се носи в градината до 22 декември. Работното време на базара е от 11 до 22 ч.

Коледната атмосфера ще бъде допълнена от музикална програма, като често на сцената ще се качват деца. Очаква се и посещение от самия Дядо Коледа.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg