Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Коледа идва по-рано с Щраус и Крайслер

Цигуларят Марио Хосен извежда прочутия Виенски камерен оркестър за концерт в зала 1 на НДК

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е световноизвестен с високата техничност и прецизност на музикантите си.  - Коледа идва по-рано с Щраус и Крайслер

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е световноизвестен с високата техничност и прецизност на музикантите си.

Коледният дух в София тази година ще витае от началото на декември. Виенският камерен оркестър, със солист цигуларя Марио Хосен, излиза на 5 декември от 20 часа в зала 1 на НДК. Програмата за концерта на елитните австрийски музиканти в България включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е световноизвестен с високата техничност и прецизност на музикантите си. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били знаменитости като Йехуди Менухин, Карло Зеки, Шандор Вег, Филип Ентрермот, Емст Ковачич, Йожи Хатори и др.

От 2008 г. главен диригент е Стефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации.

Солист и диригент на най-празничния концерт в София тази Коледа е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха бурни аплодисменти в някои най-елитните концертни зали в света.

Билетите за коледния концерт в НДК на 5 декември са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на „Ивентим“ и на касата на Билетния център в НДК.

Събитието се организира от Germi Art & Entertainment и е поредното от серията успешни класически събития, планирани и осъществени от компанията – спектакъла „Духът на Паганини“, Виртуозите на Миланската скала, Орфей и Паганини, концертът на Лесли Хауард и др.

Празничното събитие се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепата на Българо-американска кредитна банка и Minkov Brothers Wine Cellar.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg