Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Коледата е възможна с Панаира на книгата в НДК

Читателите се завръщат на териториите, отнети им от Ковид

Снимка: Площад Славейков - Коледата е възможна с Панаира на книгата в НДК

Снимка: Площад Славейков

Коледният панаир на книгата посреща гости у дома за пръв път след две години. По-малък, по-ограничен и подчинен на по-строги правила, но го има и отново е в НДК, където му е мястото. Книгите чакат читателите си, а читателите отиват, за да усетят отново празника, който се беше превърнал в традиция.

Коронавирусът ни отне много, но точно с подобни събития си отвоюваме пространства, които ни липсваха. И макар книгите да са по-малко, макар да липсва онова вдъхновяващо разхитителство на нови заглавия, надпреварата за внимание, състезанието по пищност на щандовете, Коледният панаир запали отново надеждите, че ренесансът на четенето не е свършил.

Сега е моментът да подкрепим българското книгоиздаване, да се докоснем до магията на коледното книжно събитие и да си спомним, че любовта към словото е по-голяма от всички страхове. Макар и с по-малко участници от обикновено, до края на тази седмица НДК отново е най-голямата книжарница в България. При пълно спазване на противоепидемични мерки, панаирът на книгата ще представи богата културна програма с над 40 премиери на книги, срещи с автори и издатели, както и двете онлайн издания на Софийски международен литературен фестивал и Детски литературен фестивал.

Събитията от културния афиш на Панаира са със свободен достъп за притежателите на зелен сертификат или след бърз или ПСР тест в разположената в билетния център на НДК лаборатория, работното ѝ време е от 16 до 19,15 ч.

Деветото издание на Софийския международен литературен фестивал се провежда онлайн – събитията от културната програма се стриймват във Фейсбук страницата на фестивала.

По същото време ще се състои и четвъртият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, чиято програма също е достъпна онлайн.

Софийският международен панаир на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах