Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Коледни истории за 5 тромбона и 5 гласа

Празничен джаз концерт в Първо студио на БНР

Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков - Коледни истории за 5 тромбона и 5 гласа

Снимка: Гергана Димитрова/Площад Славейков

Зимни музикални картини за 5 тромбона и 5 гласа ще рисуват от сдружение „Брас перспективи“ и акапелна група „Spectrum Vocal Band“ в предколедния си концерт на 21 декември.

„Коледни истории за брас и глас“ в Първо студио на БНР ще представи произведения от съвместния албум на двете формации, пътешествие в музикалните традиции на Германия, Нидерландия, Дания и Финландия. Ще прозвучат и традиционни български коледни песни в нови аранжименти.

Албумът на „Брас перспективи“ и „Спектрум“ съдържа български, финландски, нидерландски, датски и немски песни. Избрани са внимателно и с любов и ще бъдат изпълнени от петима водещи тромбонисти от класическата музикална сцена у нас – проф. Атанас Карафезлиев, Димитър Стоев, Кирил Михайлов, Петър Каракашев и Емил-Джордж Атанасов. В хармония с ефектния звук на тромбона са гласовете на музикантите от „Спектрум“ – Боряна Йорданова, Ивелина Цонева, Весела Морова, Даниел Николов, Янко Янков и Константин Бейков.

Аранжиментите са на Даниел Николов, Константин Бейков и Емил-Джордж Атанасов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах