Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Коледните базари в София без консумация и културна програма

Снимка: Площад Славейков - Коледните базари в София без консумация и културна програма

Снимка: Площад Славейков

Без консумация на място ще бъдат коледните базари в столицата, нареди Софийският оперативен щаб. На 20 ноември бе открито първото от трите коледни градчета в центъра на София – Немският в Градската градина. На 23 ноември се открива базарът на площад „Славейков“, а на 4 декември – в парка пред НДК. Но заради опасността от коронавирус ще се празнува при някои ограничения.

Вижте още: ТРИ КОЛЕДНИ ГРАДЧЕТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

В коледните градчета ще се предлагат обичайните топла храна и греяно вино, но ще бъде забранено консумирането им на място, затова между дървените къщички няма да има маси.

Отменена е и културната програма, която се предвиждаше на два от базарите – в Градската градина и пред НДК. Няма да се поставят открити сцени.

Функционирането на базарите ще бъде при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Организаторите трябва да осигурят охрана, която да следи за спазване на задължителните мерки. Няма да се допуска струпване на хора, движението ще бъде еднопосочно, като се осигурят отделни вход и изход. На територията на базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

Ако бъде установено, че противоепидемичните мерки не се спазват, пазарите ще бъдат затваряни. Контролът в търговските обекти ще бъде налаган от служители на СДВР, Общинска полиция и Столичния инспекторат.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС