Коледните базари в София без консумация и културна програма

Снимка: Площад Славейков - Коледните базари в София без консумация и културна програма

Снимка: Площад Славейков

Без консумация на място ще бъдат коледните базари в столицата, нареди Софийският оперативен щаб. На 20 ноември бе открито първото от трите коледни градчета в центъра на София – Немският в Градската градина. На 23 ноември се открива базарът на площад „Славейков“, а на 4 декември – в парка пред НДК. Но заради опасността от коронавирус ще се празнува при някои ограничения.

Вижте още: ТРИ КОЛЕДНИ ГРАДЧЕТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

В коледните градчета ще се предлагат обичайните топла храна и греяно вино, но ще бъде забранено консумирането им на място, затова между дървените къщички няма да има маси.

Отменена е и културната програма, която се предвиждаше на два от базарите – в Градската градина и пред НДК. Няма да се поставят открити сцени.

Фантастико

Функционирането на базарите ще бъде при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Организаторите трябва да осигурят охрана, която да следи за спазване на задължителните мерки. Няма да се допуска струпване на хора, движението ще бъде еднопосочно, като се осигурят отделни вход и изход. На територията на базарите е задължително носенето на предпазни маски от търговците и посетителите.

Ако бъде установено, че противоепидемичните мерки не се спазват, пазарите ще бъдат затваряни. Контролът в търговските обекти ще бъде налаган от служители на СДВР, Общинска полиция и Столичния инспекторат.

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах