СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Колин Фърт с италианско гражданство заради Брекзит

Актьорът, изиграл редица типични англичани, отчита несигурността около всички ни

Колин Фърт е женен за италианската филмова продуцентка Ливия Джилиоли от 1997 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Колин Фърт с италианско гражданство заради Брекзит

Колин Фърт е женен за италианската филмова продуцентка Ливия Джилиоли от 1997 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският актьор Колин Фърт, който често влиза в ролята на типичен англичанин, вече е италиански гражданин, заяви вътрешният министър на Италия, предава „Ройтерс“.

„Прочутият актьор, спечелил „Оскар“ за филма „Речта на краля“, е женен за гражданка на държавата ни и често е заявявал любовта си към страната ни“, се посочва в официално изявление на властите.

Самият Фърт коментира, че остава с двойно гражданство, като добавя, че съпругата му, родена в Италия, ще кандидатства за британски паспорт.

„Никога не сме мислили за различните си паспорти. Но сега, с цялата несигурност около нас, мислим, че е разумно да са еднакви“, посочва актьорът в изявление, като очевидно препраща към Брекзит – референдумът от миналата година, в който Великобритания реши да напусне Европейския съюз.

Колин Фърт е женен за италианската филмова продуцентка Ливия Джилиоли от 1997 г. Семейството живее с двамата си сина на Острова. За разлика от други страни в ЕС, Италия и Великобритания позволяват двойното гражданство.

„Съпругата ми и аз сме изключително горди със страните си“, добавя още Фърт.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90