Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Комбинация, съчетана в рая (видео)

Бъдещ телевизионен хит – Паоло Сорентино, Джъд Лоу и „Младият папа“

В „Младият папа“ Джъд Лоу е Пий XIII, най-младият папа в историята.  - Комбинация, съчетана в рая (видео)

В „Младият папа“ Джъд Лоу е Пий XIII, най-младият папа в историята.

„Аз съм Бог“, казва Джъд Лоу в трейлъра на сериала „Младият папа“ на Паоло Сорентино – проект, който около два месеца преди телевизионната си премиера вече предизвиква силно въодушевление. Първите два часа от него бяха излъчени на филмовия фестивал във Венеция, а повечето критици са в екстаз. Сериите са вече продадени в редица страни, говори се и за втори сезон.

В „Младият папа“ Джъд Лоу е Пий XIII, най-младият Свети отец в историята – както и първият американец. Образът му е на забележителен мегаломан, но пък кой би могъл да го обвини в мания на величие, след като е начело на един милиард католици по света? Както го наричат от „Ентъртеймънт Уийкли“ – светец, грешник и папа.

„Сериалът е за ясните знаци за съществуването на Бог – казва Сорентино. – Ясните знаци за отсъствието на Бог. Как вярата може да бъде търсена и загубена. За величието на святост, толкова голяма, че да бъде непоносимо да се бориш с изкушенията; за тогава, когато всичко, което можеш да направиш, е да им се отдадеш. За вътрешната борба между огромната отговорност на главата на Католическата църква и страданията на обикновен човек, когото съдбата (или Светия дух) посочва за папа. И за финал, как да се справиш и да манипулираш властта в държава, чиято догма и морален императив е отричането на властта и безкористната любов към ближния.“

От „Холивуд Рипортър“ наричат сериала потенциален хит за „Скай“, НВО и „Канал +“ – той комбинира язвителния, вдъхновен от Фелини талант за ексцентричното на Сорентино с все по-растящото желание на света да надникне по-отблизо в „Сан Пиетро“. Комбинация, съчетана в рая.

Освен Лоу, участват още Даян Кийтън, Джеймс Кромуел и Силвио Орландо. Сериалът се състои от десет епизода по около час. Премиерата е в края на месец октомври.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах