Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Комедиите от „Армията“ на път: гостуват в 12 града

Театърът тръгва на традиционното си лятно турне с три спектакъла

„Световна глобализация или национална идентичност?”, се пита в спектакъла „Да разлаем кучетата“. - Комедиите от „Армията“ на път: гостуват в 12 града

„Световна глобализация или национална идентичност?”, се пита в спектакъла „Да разлаем кучетата“.

Летният театрален афиш у нас обичайно е доста семпъл – трупите излизат в сезонна почивка, декорите се прибират, а зрителите остават (почти) без представления. Това, разбира се, не важи за всички институти – Театър „Българска армия“ например от края на този месец тръгва на традиционното си турне. Трупата ще изнесе три комедийни спектакъла в общо 12 български града.

Началото на гастролите е в Пловдив (26 юни) и Смолян (27 юни) с „Да разлаем кучетата“ по текста на Емил Атанасов и режисиран от Иван Урумов.

„Световна глобализация или национална идентичност?” – това се пита в представлението, в което участват Васил Михайлов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Млен Миланов, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Анастасия Ингилизова, Борислав Стоилов, Мирослав Пашов и Асен Кобиларов.

Турнето продължава с едно от най-дълголетните представления на театъра – „Много шум за нищо“, което е на сцената вече две десетилетия. То гостува в Петрич (4 юли), Благоевград (5 юли), Дупница (6 юли) и Своге (7 юли).

Комедията на Шекспир пресъздават Иван Радоев, Ненчо Илчев, Сашо Дойнов, Евелин Костова, Анастасия Ингилизова, Веселин Ранков, Стойко Пеев, Милен Миланов, Гергана Данданова, Георги Къркеланов, Мимоза Базова, Мирослав Пашов, Йордан Ръсин, Деян Георгиев, Калин Иванов; постановката е на Красимир Спасов.

В третата комедия от турнето зрителите са и участници – това е друг от емблематичните спектакли на сцената на „Армията“ през годините, „Ножица-трепач“. Представлението ще се играе в Банско (1 юли), Габрово (10 юли), Ловеч (11 юли), Варна (12 юли), Добрич (13 юли) и Бургас (14 юли).

В „Ножица-трепач“ са добавени нови предизвикателства в криминалния си сюжет. В полицейското разследване ще се разпитват шестима заподозрени, като публиката активно участва в него, отговаря и прави коментари.

Театър „Българска армия“ ще закрие сезона с „Отело“ на фестивала „Охридско лято“ в Охрид, Македония – 26 юли.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg