VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Комедия за баба лесбийка тръгва по „Нетфликс“ (трейлър)

В „Баба ми е лесбийка“ се противопоставят две напълно различни семейства

В комедията „Баба ми е лесбийка“ се изследват сериозни семейни проблеми.  - Комедия за баба лесбийка тръгва по „Нетфликс“ (трейлър)

В комедията „Баба ми е лесбийка“ се изследват сериозни семейни проблеми.

Как би реагирало едно консервативно шотландско семейство, ако разбере, че бабата на младоженката е осъзнала хомосексуалността си на 70-годишна възраст и иска да сключи брак с най-добрата си приятелка? На този въпрос отговаря испанската романтична комедия „Баба ми е лесбийка“ (So My Grandma’s a Lesbian!), която може да се гледа в „Нетфликс“ от 22 януари.

Сюжетът разказва за младата адвокатка Ева (Ингрид Гарсия Джонсън) от Испания, сгодена за супербогатия и суперконсервативен шотландец Стюарт. В деня, в който двамата обявяват годежа си, тя получава обаждане от баба си София (Вероника Форке) за друго важно събитие в семейството – София ще се жени за дългогодишната си приятелка Селия (Роза Мария Сарда).

Приемайки новината на баба си като заплаха за нейното важно място в света (заради консервативните морални убеждения на клана Макдоналд, към който бъдещият ѝ съпруг принадлежи), Ева се прибира у дома с помощта на непознат, след като изпуска полета си. Майка ѝ не ѝ съчувства, тя приема брака на София и Селия. Сложните семейни взаимоотношения се заплитат още повече, когато към картината се прибавя и изненадващо посещение от Саид, изпадналият в беда брат на Ева.

Режисьор и сценарист на филма е Анхела Рейне. Филмът имаше премиера на 20 октомври 2020 г., но почти не е прожектиран на голям екран. Онлайн е показван досега само в Аржентина, Швеция и Турция и е непознат за широката аудитория на „Нетфликс“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg