Комедия за баба лесбийка тръгва по „Нетфликс“ (трейлър)

В „Баба ми е лесбийка“ се противопоставят две напълно различни семейства

В комедията „Баба ми е лесбийка“ се изследват сериозни семейни проблеми.  - Комедия за баба лесбийка тръгва по „Нетфликс“ (трейлър)

В комедията „Баба ми е лесбийка“ се изследват сериозни семейни проблеми.

Как би реагирало едно консервативно шотландско семейство, ако разбере, че бабата на младоженката е осъзнала хомосексуалността си на 70-годишна възраст и иска да сключи брак с най-добрата си приятелка? На този въпрос отговаря испанската романтична комедия „Баба ми е лесбийка“ (So My Grandma’s a Lesbian!), която може да се гледа в „Нетфликс“ от 22 януари.

Сюжетът разказва за младата адвокатка Ева (Ингрид Гарсия Джонсън) от Испания, сгодена за супербогатия и суперконсервативен шотландец Стюарт. В деня, в който двамата обявяват годежа си, тя получава обаждане от баба си София (Вероника Форке) за друго важно събитие в семейството – София ще се жени за дългогодишната си приятелка Селия (Роза Мария Сарда).

Приемайки новината на баба си като заплаха за нейното важно място в света (заради консервативните морални убеждения на клана Макдоналд, към който бъдещият ѝ съпруг принадлежи), Ева се прибира у дома с помощта на непознат, след като изпуска полета си. Майка ѝ не ѝ съчувства, тя приема брака на София и Селия. Сложните семейни взаимоотношения се заплитат още повече, когато към картината се прибавя и изненадващо посещение от Саид, изпадналият в беда брат на Ева.

Режисьор и сценарист на филма е Анхела Рейне. Филмът имаше премиера на 20 октомври 2020 г., но почти не е прожектиран на голям екран. Онлайн е показван досега само в Аржентина, Швеция и Турция и е непознат за широката аудитория на „Нетфликс“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах