POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Комик кон“ се завръща в София през лятото

Голямото събитие за попкултура, комикси и косплей пропусна три издания заради коронавируса

Основен елемент от „Комик кон“ е косплей състезанието, в което участниците се преобразяват като герои от филми, сериали, комикси и други. Снимка: „Площад Славейков“ - „Комик кон“ се завръща в София през лятото

Основен елемент от „Комик кон“ е косплей състезанието, в което участниците се преобразяват като герои от филми, сериали, комикси и други. Снимка: „Площад Славейков“

„Aniventure Comic Con“, събитието за попкултура, косплей, комикси, видеоигри и други, се завръща в София след 3-годишна пауза. Фестивалът ще се проведе на 8 и 9 юли на обичайното място в „Интер експо център“.

Последният „Комик кон“ в столицата се състоя през 2019 г. и събра над 25 хил. души, рекорд за събитието. Следващите три издания не се проведоха заради опасността от Ковид. Форумът обещава отново да събере на едно място почитателите на аниме, манга, гейминг, косплей и комикс културата – акцент в програмата са срещите с популярни актьори, художници и други творци от киното и комикс индустрия, предстоят демонстрации, прожекции, лекции, както и турнир по видеоигри с големи награди.

Имената на тазгодишните гости все още не се съобщават.

С голям интерес винаги се следи и косплей конкурсът, в който желаещите могат да се предрешат като любим герой и да пресъздадат сцена от комикс, сериал, филм и т.н. Наред с това тече и паралелна програма с десетки кътове за развлечение, срещи с инфлуенсъри и влогъри, премиери на книги и други.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg