Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Комикът Лари Дейвид в подкрепа на Уди Алън

Биографичната книга на режисьора му привлече нови защитници

Лари Дейвид в сцена от филма „Каквото дойде“ на Уди Алън. - Комикът Лари Дейвид в подкрепа на Уди Алън

Лари Дейвид в сцена от филма „Каквото дойде“ на Уди Алън.

Популяният американски комик Лари Дейвид се обяви в защита на Уди Алън, след като прочел автобиографичната му книга „Apropos of Nothing“ (Без връзка с нищо).

Доста е хубава, фантастична книга, много забавна. Имаш чувството, че си в една стая с него и е трудно да продължиш напред, мислейки, че този човек е направил нещо лошо“, казва в интервю за „Ню Йорк Таймс“ Дейвид, звезда на комедийното тв шоу „Сдържайте ентусиазма си“ и един от създателите на сериала „Зайнфелд“.

Дейвид е в главната роля в „Каквото дойде“, комедията на Алън от 2009 г., появява се и в други негови филми – „Радио дни“ и в „Едипово разстройство“,  част от антологията „Нюйоркски истории“.

Мемоарите на Уди Алън бяха публикувани на 23 март от издателство „Аркейд“. Ръкописът първоначално бе купен от „Ашет“, но след като те съобщиха датата за излизане на книгата, на новината публично се възпротиви Ронан Фароу, осиновен син на режисьора. Месеци по-късно същите издатели публикуваха негова книга с разследвания за сексуално насилие. Протестът му бе подкрепен от няколко служители на „Ашет“, които демонстративно напуснаха офиса на компанията в Ню Йорк.

Вижте още: БИОГРАФИЯТА НА УДИ АЛЪН ВСЕ ПАК ИЗЛЕЗЕ В АМЕРИКА

Дилън Фароу, осиновена дъщеря на Алън, го обвинява, че я е тормозил сексуално през 1992 г. Разследванията във връзка с този случай не водят до повдигане на обвинение пред съда поради липса на доказателства.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg