POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Композирай това (с Гугъл и Фишингер)

Търсачката почита прочутия аниматор и дава възможност на всеки да създаде своя визуална мелодия

Новият дудъл ни отвежда на страница, където можем визуално да композираме музика. - Композирай това (с Гугъл и Фишингер)

Новият дудъл ни отвежда на страница, където можем визуално да композираме музика.

Оскар Фишингер е вдъхновил Гугъл за най-новия дудъл на търсачката. Компанията отбелязва 117-ата годишнина на бащата на абстрактната анимация, като дава възможност на всеки от нас да композира своя собствена мелодия.

Фишингер (1900 – 1967) е създал повече от 50 късометражни филма и е нарисувал над 800 картини. Днес по-голямата част от творчеството му се пази в Центъра за музикални изкуства в Лос Анджелис. Сред най-известните му работи е Motion Painting No1 от 1947-а, което представлява документиране на изкуството на рисуването. Творбата е създадена чрез нанасяне на маслени бои върху акрилно стъкло – с филмирането на всяка мазка, в продължение на девет месеца.

Композирай сам визуална музика

Новият дудъл ни отвежда на страница, където можем визуално да композираме музика, избирайки точки от мрежа 11х16. Всяка точка отразява даден тон, а имаме избор и между четири различни „инструмента“, които да наслагваме един върху друг. Можем да ускоряваме темпото или да забавяме композицията, а тя се „изпълнява“ на фона на анимиран пейзаж, менящ се с всеки звук.

Е, време е да композираме – открийте дудъла тук.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg