POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Композиторът на „Семейство Симпсън“ уволнен след 27 г.

Алф Клаусън е освободен, сериалът вече търсел „различен вид музика“

Алф Клаусън е продуцент на албумите, излизали покрай сериала, а когато в него са гостували музикални звезди, сред които и U2, е работил активно с тях. Изображение: Фокс - Композиторът на „Семейство Симпсън“ уволнен след 27 г.

Алф Клаусън е продуцент на албумите, излизали покрай сериала, а когато в него са гостували музикални звезди, сред които и U2, е работил активно с тях. Изображение: Фокс

Композиторът Алф Клаусън, който пише музиката за сериала „Семейство Симпсън“ от 27 години, е уволнен. Носителят на „Еми“ е коментирал пред „Варайъти“, че продуцентът Ричард Сакай му е заявил, че вече се търси „различен вид музика“. Клаусън потвърди новината и в Туитър и благодари на почитателите си за подкрепата.

Има съмнения, че уволнението е резултат на орязване на разходите в дългогодишния анимационен сериал. Клаусън използва оркестър от 35 души за работата си всяка седмица.

В интервю през 2015 г. композиторът заяви, че е много внимателен с бюджета, защото оценява колко струва ангажирането на голям оркестър ежеседмично. Той добави и че ръководството на „Семейство Симпсън“ не го притеснява за това.

Клаусън спечели „Еми“ през 1997 г. за песента си We Put The Spring In Springfield за епизода „Барт след мръкнало“. През следващата година отново получи престижната музикална награда – за You’re Checkin’ In в „Ню Йорк срещу Хоумър Симпсън“. Композиторът има и още 18 номинации за „Еми“, както и три статуетки „Ани“.

Алф Клаусън е продуцент на албумите, излизали покрай сериала, а когато в него са гостували музикални звезди, сред които и U2, е работил активно с тях.

От света на анимацията в социалните мрежи вече се появи съжаление за случилото се. Сет Макфарлън, създадел на „Семейният тип“ и „Американски татко“, определи новините като „тъжни“:

„Той преосмисли звученето на праймтайм анимацията. Надявам се, че „Семейство Симпсън“ ще запазят оркестъра. Важна част от велик сериал“.

Миналата година „Семейство Симпсън“ бе подновен за своите 29-и и 30-и сезон, като така се превърна в най-дълго излъчвания сериал в историята на американската телевизия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС