Композициите за сядане на „Гарибалди“ вече с облегалки (снимки)

Композициите за сядане на площад „Гарибалди“ все повече заприличват на „пейки“ - независимо, че от Общината отказват да ги наричат така. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Композициите за сядане на „Гарибалди“ вече с облегалки (снимки)

Композициите за сядане на площад „Гарибалди“ все повече заприличват на „пейки“ - независимо, че от Общината отказват да ги наричат така. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Каменните монолити за сядане по „Граф Игнатиев“ вече се сдобиват с облегалки и малко по малко започват да приличат на пейки. От Столична община отказват да ги наричат така, но все пак наредиха не-пейките да бъдат коригирани. Така днес столичани могат не само да седнат на площад „Гарибалди“, но и да се облегнат. 

Местата за сядане върху композициите обаче продължават да са малко (дали с естетическа, или друга цел), дървените скари не покриват навсякъде прескъпите градски мебели и – логично – каменните участъци, напечени в жегата, са избягвани от минувачите. Кметът Йорданка Фандъкова се разпореди монолитите да бъдат покрити с дървени седалки – но повече от месец след заповедта това все още не е изпълнено.

Впрочем, нарежданията на кмета и в други участъци от ремонта се изпълняват бавно – ограничителите по „Графа“, влезли в градския фолклор като „перки на акула“, все още си стоят, макар през март Фандъкова да обяви, че ще бъдат премахнати; през април от Общината обявиха, че ще слагат колчета, но и тях ги няма. Липсват още редица елементи, които биха намекнали за край на ремонта – на първо място чешмичките, силно необходими в горещите дни.

Аранжирани с цветя, композициите на „Гарибалди“ все повече добиват завършен вид:

Америка за България

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Пловдив Джаз Фест