Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Комунистите на Русия” искат ново разследване на смъртта на принцеса Даяна

Подозират, че може да е убита, защото е посетила Русия

Почитател на лейди Даяна окача постер в нейна памет на оградата на двореца Кенсингтън в Лондон. На 31 август тази година се навършват 25 години от смъртта на принцесата. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Комунистите на Русия” искат ново разследване на смъртта на принцеса Даяна

Почитател на лейди Даяна окача постер в нейна памет на оградата на двореца Кенсингтън в Лондон. На 31 август тази година се навършват 25 години от смъртта на принцесата. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Комунистите на Русия“ настояват да бъде разследвана отново гибелта на принцеса Даяна, съобщава „Комерсант“. Политическата партия е изпратила искане до Следствения комитет на Русия и до ООН, в което настояват да се възобнови разследването на „това страшно престъпление“.

„ООН трябва най-накрая, след 25 години, да разследва това страшно престъпление. Редно би било световната организация да го поръча на руския Следствен комитет, тъй като световните медии неведнъж са изказвали съмнения, че английските и американските следствени органи не желаят да проведат обективно разследване на смъртта на Даяна“, казва секретарят на Централния комитет на партията „Комунистите на Русия“ Сергей Малинкович пред РИА „Новости“.

Инициаторите на искането до ООН предполагат, че принцесата може би е била убита, защото е посетила Русия.

Преди няколко дни „Комунистите на Русия“ поискаха в Руската федерация да бъде въведена четиридневна работна седмица. Според тях това трябвало да стане на 27 август 2027 г. – точно 100 години, след като в СССР била въведена „петдневна работна седмица вместо седемдневна“. Малинкович е изразил убеждение, че четиридневната работна седмица ще бъде въведена в Русия по-рано, отколкото в Европа, защото „само руската икономика позволява подобен преход“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90