Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Режисьорът кани за съавтори всички граждани на Руската федерация

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Документален филм за изживяванията на сънародниците си по време на карантина ще снима прочутият руски режисьор Андрей Кончаловски, съобщава ТАСС, цитирайки пресслужбата на режисьора. За целта Кончаловски се е обърнал към всички граждани на Русия да запишат видеоклипчета с отговори на поставени от него въпроси.

В обръщението на Кончаловски към народа се казва:

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Уверен съм, че ще ни трябва време, за да осъзнаем всичко, което се случва. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези изменения. Дойде ми идея за документален филм-изследване с работно заглавие „Карантина по руски“. Моля ви да ми станете съавтори“.

Всеки, който пожелае, може да запише кратко видео и да му го изпрати. Въпросите на режисьора периодично ще бъдат допълвани. Видеата може да бъдат публикувани и в социалните мрежи.

Фантастико

В първите фрагменти „съавторите“ на режисьора трябва да разсъждават върху разликите между карантината в Русия и в другите страни или да разкажат каква „най-безумна“ покупка са направили в карантинния период.

„От изпратените от вас фрагменти ще съберем филм, който ще запази нашата обща памет за това време“, пише Кончаловски.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах