VivaPay

Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Режисьорът кани за съавтори всички граждани на Руската федерация

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Документален филм за изживяванията на сънародниците си по време на карантина ще снима прочутият руски режисьор Андрей Кончаловски, съобщава ТАСС, цитирайки пресслужбата на режисьора. За целта Кончаловски се е обърнал към всички граждани на Русия да запишат видеоклипчета с отговори на поставени от него въпроси.

В обръщението на Кончаловски към народа се казва:

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Уверен съм, че ще ни трябва време, за да осъзнаем всичко, което се случва. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези изменения. Дойде ми идея за документален филм-изследване с работно заглавие „Карантина по руски“. Моля ви да ми станете съавтори“.

Всеки, който пожелае, може да запише кратко видео и да му го изпрати. Въпросите на режисьора периодично ще бъдат допълвани. Видеата може да бъдат публикувани и в социалните мрежи.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

В първите фрагменти „съавторите“ на режисьора трябва да разсъждават върху разликите между карантината в Русия и в другите страни или да разкажат каква „най-безумна“ покупка са направили в карантинния период.

„От изпратените от вас фрагменти ще съберем филм, който ще запази нашата обща памет за това време“, пише Кончаловски.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg