Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Режисьорът кани за съавтори всички граждани на Руската федерация

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Кончаловски прави документален филм „Карантина по руски“

Андрей Кончаловски на кинофестивала в Рим през октомври 2019-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Документален филм за изживяванията на сънародниците си по време на карантина ще снима прочутият руски режисьор Андрей Кончаловски, съобщава ТАСС, цитирайки пресслужбата на режисьора. За целта Кончаловски се е обърнал към всички граждани на Русия да запишат видеоклипчета с отговори на поставени от него въпроси.

В обръщението на Кончаловски към народа се казва:

„Приятели, светът се променя пред очите ни. Уверен съм, че ще ни трябва време, за да осъзнаем всичко, което се случва. Но би било непростима грешка да не се опитаме да запечатаме тези изменения. Дойде ми идея за документален филм-изследване с работно заглавие „Карантина по руски“. Моля ви да ми станете съавтори“.

Всеки, който пожелае, може да запише кратко видео и да му го изпрати. Въпросите на режисьора периодично ще бъдат допълвани. Видеата може да бъдат публикувани и в социалните мрежи.

В първите фрагменти „съавторите“ на режисьора трябва да разсъждават върху разликите между карантината в Русия и в другите страни или да разкажат каква „най-безумна“ покупка са направили в карантинния период.

„От изпратените от вас фрагменти ще съберем филм, който ще запази нашата обща памет за това време“, пише Кончаловски.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90