Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кончаловски снима филм за Сергей Рахманинов

За ролята на гениалния композитор и пианист избира между Венсан Касел, Ейдриън Броуди и Ралф Файнс

Лентата ще се заснеме на английски език, с англоговорящи актьори, а снимките ще са в САЩ, Европа и Русия. - Кончаловски снима филм за Сергей Рахманинов

Лентата ще се заснеме на английски език, с англоговорящи актьори, а снимките ще са в САЩ, Европа и Русия.

Андрей Кончаловски ще снима англоезичен филм за гениалния композитор и пианист Сергей Рахманинов – „Белият люляк“, съобщи РИА Новости. Като фаворити за главната роля се спрягат Венсан Касел, Ейдриън Броуди и Ралф Файнс, заявиха от продуцентската компания на Кончаловски.

Проектът стои от около 20 години, но чак сега се правят първи стъпки към реализацията му. Сценарият е на Андрей Кончаловски и драматурга Юрий Нагибин.

Филмът обаче ще се съсредоточи не толкова върху самия Рахманинов, колкото на опита на Кончаловски да разгледа живота му в светлината на най-важните събития от онази епоха. Лентата ще бъде заснета на английски език, с англоговорящи актьори, а снимките ще са в САЩ, Европа и Русия.

Андрей Кончаловски е син на писателя Сергей Михалков и брат на режисьора Никита Михалков, но приема псевдонима Кончаловски по моминското име на майка си. В ранните си години Кончаловски на няколко пъти работи заедно с Андрей Тарковски.

Първия си пълнометражен филм снима през 1964 г., но пробивът му е със „Сибириада“ през 1979 г. Лентата постига успех на фестивала в Кан, след което Кончаловски емигрира в САЩ. В Холивуд режисьорът прави няколко филма, сред които „Влакът беглец“ и „Танго и Кеш“. В средата на 90-те години се завръща в Русия.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90