Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кончита Вурст: Само аз мога да съдя себе си

Пея, за да отправям послание на надеждата, казва транссексуалният изпълнител

Първият албум на Кончита Вурст излиза след по-малко от 2 седмици. - Кончита Вурст: Само аз мога да съдя себе си

Първият албум на Кончита Вурст излиза след по-малко от 2 седмици.

„Държа се много недружелюбно към хорското мнение. То просто не ме интересува, защото аз съм единственият човек, който може да ме съди“, каза победителят в предишното издание на „Евровизия“ Кончита Вурст пред „Гардиън“ в коментар за това дали се смята за говорител на ЛГБТ-обществото (ЛГБТ – лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора).

„Не се чувствам удобно да съм като говорител на своето общество, единствената личност, която представям, съм аз“, заяви Вурст и добави: „В края на деня съм си просто аз, човекът, който наистина съм“.

След по-малко от 2 седмици на музикалния пазар излиза първият албум на транссексуалния изпълнител – „Кончита“.

„Този албум беше създаден по много егоистичен начин – за да се забавлявам. Всички ние имаме трудни времена, неща, с които да се борим. Наше решение е дали да останем да лежим на пода, или да се изправим и да се поучим от случилото се“, обяснява Вурст. „Основно пея за това да отправям послание на надеждата.“

По-късно през май предстои и 60-ото издание на „Евровизия“ – двете полуфинални дати са 19 и 21 май, а победителят ще бъде избран на 23 май. Заради победата на Кончита Вурст миналата година домакин на музикалното събитие ще бъде Австрия. България няма да има свой представител на състезанието.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС