СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Конфликтът в Народния театър е политически, смята Минеков

Не вярва, че става дума за етническо преследване

„Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица в теaтърa са от три различни групи“, кaзвa Велислaв Минеков. Снимкa: ЕП/БГНЕС - Конфликтът в Народния театър е политически, смята Минеков

„Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица в теaтърa са от три различни групи“, кaзвa Велислaв Минеков. Снимкa: ЕП/БГНЕС

Конфликт между три политически сили има в Народния театър, където ситуацията ескалира до скандала, при който вратата на пиара Велислава Кръстева бе надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“, а табелката с името ѝ – изтръгната. Това предположи министърът на културата Велислав Минеков на брифинг с журналисти в Пловдив.

„Директорът е пожелал по някакъв начин вероятно политическа подкрепа, тъй като трите важни лица са от три различни групи. Там имаме ГЕРБ като главен секретар, имаме „Демократична България“ – Захари, имаме ДПС, той самият (Василев – бел. ред.) малко БКП/БСП. Може би това е удобно, но дали е полезно за театъра, не съм сигурен“, коментира министърът.

Той уточни, че не е запознат с детайли около събитието и не е говорил с директора Васил Василев.

„Не е хубаво това, със сигурност. Първо искам да знам кой го е написал“, каза ръководителят на културното ведомство.

Вижте още: МОРФОВ ЛИ Е ГЕРОЯТ НА АНОНИМНИЯ ПРОТЕСТ В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР?

Минеков не смята, че става дума за етническо преследване, защото в случая има „политическо представителство“.

„И аз да направя така министерството – да си взема едно ДПС, едно БКП, едно ДБ и малко ПП, нещата ще бъдат чудни. Няма да можете да ме мръднете от този пост още 63 г.“, завърши коментара си на брифинга министърът.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90