Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Конфликтът в Украйна се пренася в киното

Целта на режисьора Юрий Биков е да покаже събитията в размирната югоизточна част на Украйна през очите на обикновения човек.  - Конфликтът в Украйна се пренася в киното

Целта на режисьора Юрий Биков е да покаже събитията в размирната югоизточна част на Украйна през очите на обикновения човек.

Руският режисьор Юрий Биков снима човешки съдби, насилие и смърт във филма „Доброволци“, който разказва за военния конфликт в югоизточната част на Украйна, съобщава „Кинопоиск”.

„Все още не мога да разкрия идеята и сюжета, но това ще бъде разказ за живи хора, които са болни. Има една ценност – човешкият живот, отвъд която и над която няма нищо. Как да намерим истината? Много просто: да разговаряме с участниците в събитията“, казва Биков.

Целта на режисьора е да покаже събитията в размирната югоизточна част на Украйна през очите на обикновения човек. Авторът твърди, че творбата му няма да е фестивална, а преразказ на събитията за руската публика.

„Искам да направя филм за руснаците, защото западният зрител и критика не се интересуват от истината за тези събития”, смята Юрий Биков.

Работата по проекта започна през лятото на миналата година, а снимките, които ще са в зоната на бойните действия, са планирани за есента. Режисьорът твърди, че единственото, което може да ги спре, е ожесточаване на конфликта.

Военните действия в Източна Украйна започнаха през април 2014 г. и продължават, въпреки примирието между воюващите страни – въоръжените сили на Украйна и проруските сепаратистки групировки от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република. По данни на ООН до момента са загинали близо 5000 души. Киев и Кремъл се обвиняват взаимно, а краят на конфликта не се вижда.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg