Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Конкурс за кола, брандирана с „българщина”

Историческият парк ще мери нивата на патриотизъм и български дух върху автомобили

Детайл от обявлението за конкурса на Исторически парк - Конкурс за кола, брандирана с „българщина”

Детайл от обявлението за конкурса на Исторически парк

Превозни средства, облепени и изрисувани със символи на „българщината”, ще се подредят на паркинга на Исторически парк до Варна от 19 до 21 юни за целите на конкурс, гласи съобщение в сайта на атракциона. Няма изискване МПС-тата да са българско производство. Могат да участват всякакви превозни средства – леки коли, камиони, мотори и други, няма ограничение за конските сили. 

Организаторите са решили, че това е начин да покажат своя патриотизъм, защото (правописът е автентичен):

„В съвременния свят сме заляти от мощна пропаганда на държави, компании и общности. Всички те малко по малко ни обезкървяват и ни карат да забравим нашата основна принадлежност, а именно, че сме българи. Всички които искаме да запазим нашата общност и родина е хубаво да започнем да намираме начин как в ежедневието да се заобиколим с повече символи на българщината”.

Изрисуваните от собствениците си МПС трябва да стигнат до паркинга на Исторически парк на 18-и юни до 12 ч. на обяд. Превозните средства трябва да престоят там три пълни дни като експонати в изложба, озаглавена „Ние сме България“.

Посетителите на атракциона ще влязат в ролята на жури и ще гласуват за най-доброто според тях брандиране, без да се влияят от марката и държавата на производство. Разрешено е да се ползват всякакви средства за рисуване по колите – боя, фолио, дори плакати от политически изяви. Собственикът на най-впечатляващото возило ще бъде награден с 5 хил. лв. от Историческия парк.

Според обявата за конкурса, идеята зад нарисуваните автомобили, всички от които по очевидни причини са произведени извън България, е „грижа за българския дух” и напомняне за това „кои сме ние, кое ни обединява тук на тази земя и защо е нужно да има България и българи”.

Вижте още: ПЪРВИ УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ЗА ПАТРИОТИ

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg