POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Конкурс за нов директор на Младежкия театър

Министерството на културата очаква кандидатури за поста, заеман 11 години от Владимир Люцканов

Владимир Люцканов е настоящият директор на Младежкия театър. Снимка: Румен Добрев, Площад Славейков  - Конкурс за нов директор на Младежкия театър

Владимир Люцканов е настоящият директор на Младежкия театър. Снимка: Румен Добрев, Площад Славейков

Търси се директор за Младежкия театър „Николай Бинев“. Министерството на културата официално обяви конкурс за поста, заеман от Владимир Люцканов от 2006 г. насам.

Изискванията са обичайните – висше образование, магистърска степен в областите на изкуствата или хуманитарните науки и професионално направление „Театрално изкуство“, „Филологии“ или „Философия“.

Няма условие за управленски опит, иска се „управленска компетентност“.

Новият директор на Младежкия театър трябва да има три години професионален опит в областта на културата, а като предимства се отчитат владеенe на западен език и компютърна грамотност.

Кандидатите трябва да предоставят концепция за развитието на театъра за срок от четири години, в която се включват художествени показатели, подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, възможности за разширяване на зрителската аудитория, финансово-икономически показатели, планиране на основните показатели – брой спектакли за една година, брой зрители, средна цена на билет и др.

Срокът за заемането на длъжността е четири години, а документи се подават до 25 август.

Пълният текст на обявата може да се види в сайта на Министерството на културата.

Вижте още: ВЛАДИМИР ЛЮЦКАНОВ: МЛАДЕЖКИЯТ ТЕАТЪР ОТДАВНА Е НА ПЛЮС

ВЛАДИМИР ЛЮЦКАНОВ: НЕ СМЕ ПАРТНЬОРИ С МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА, ВОЮВАМЕ

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90