Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Конкурсът за шеф на Филмовия център – без победител

Камен Балкански ще продължи да управлява временно Изпълнителната агенция

Сега ще стане ясно има ли българското кино нужда от ръководство, или на 101 години вече ще може да се справя и само. - Конкурсът за шеф на Филмовия център – без победител

Сега ще стане ясно има ли българското кино нужда от ръководство, или на 101 години вече ще може да се справя и само.

Конкурсът за директор на Националния филмов център не излъчи победител, разбираме от съобщение в сайта на Министерството на културата. Комисията от експерти не е дала на никой от четиримата кандидати необходимия брой точки, за да заеме длъжността. 

Претендентите за ръководител на Изпълнителната агенция бяха Силвия-Борянка Бориславова Пунчева-Петкова, Александър Донев Ангелов, Владимир Борисов Гюров и Любомир Тодоров Янакиев. С най-висок бал – 375 точки, е класиран Александър Донев, който в миналото е оглавявал НФЦ.

От министерството уточняват, че съгласно чл. 13, ал. 1 от Наредба № Н-4/14.06.2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти, за успешно издържал конкурса се счита кандидат, който е събрал не по-малко от 2/3 от максималния брой точки (630) по оценъчните карти – 420 точки.

Положението във Филмовия център ще продължи да бъде временно. И. д. директор на Агенцията ще остане изкуствоведът Камен Балкански.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg