Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Константин Каменаров директор на БНТ

Бившият началник на новините в телевизията е избран от СЕМ с 4 от 5 гласа

Константин Каменаров иска за БНТ консервативно финансиране, оптимизиране на структурата, а не съкращения, по-добра работа на отделите за продажби и маркетинг. - Константин Каменаров директор на БНТ

Константин Каменаров иска за БНТ консервативно финансиране, оптимизиране на структурата, а не съкращения, по-добра работа на отделите за продажби и маркетинг.

Константин Каменаров е новият генерален директор на БНТ, реши СЕМ на днешното си заседание. За него гласуваха четирима от петимата членове на регулатора. Един глас получи бившият директор на БНР Валери Тодоров.

Каменаров, медик по образование, започва кариерата си като репортер в БНТ, а по-късно става началник на новините, както и „оперативен директор“ в обществената телевизия, когато през 2011 г. Вяра Анкова поема ръководството.

В понеделник и вторник шестима от първоначалните девет кандидати се явиха на изслушване пред СЕМ. Това бяха, освен Каменаров и Тодоров: Иван Гарелов, Емил Кошлуков, Сашо Йовков и Тома Иванов.

Пред членовете на регулатора Каменаров изложи концепция за консервативно финансиране, оптимизиране на структурата, а не съкращения, по-добра работа на отделите за продажби и маркетинг, които да се фокусират върху търсене на средства по европейски програми. Според него БНТ трябва да печели пари и това не пречи на обществената ѝ функция.

Вижте още: КАКВА ЩЕ БЪДЕ БНТ НА КАМЕНАРОВ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg