VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Контратенорът Якуб Орлински с концерт в аулата на СУ

Полякът с изключително рядък глас започва европейското си турне от София

Якуб Йозеф Орлински ще изпълни у нас произведения от новия си албум „Facce d'Amore“. Снимка: jakubjozeforlinski.com - Контратенорът Якуб Орлински с концерт в аулата на СУ

Якуб Йозеф Орлински ще изпълни у нас произведения от новия си албум „Facce d'Amore“. Снимка: jakubjozeforlinski.com

Прочутият контратенор Якуб Йозеф Орлински ще пее за пръв път у нас след един месец. Полякът, превърнал се в знаменитост с редкия си глас, ще излезе пред българската публика на 11 декември в аулата на СУ „Св. Климент Охридски“.

Орлински ще гостува в София заедно с бароковия камерен оркестър „Il Pomo d’Oro“ („Златната ябълка“). Концертът им ще представи втория солов албум „Facce d’Amore“ на контратенора. Произведенията в него са на Хендел, Бонончини, Кавали и Хасе, посветени на различните проявления на любовта в оперния бароков репертоар. Диригент ще бъде Франческо Корти, който ще свири и на чембало.

Европейското турне на Орлински със „Златната ябълка“ започва от нашата столица, след това ще мине през Лондон, Барселона, Париж и редица още градове във Франция… Концертът в България е в рамките на фестивала „Изкуството на барока“.

28-годишният Якуб Йозеф Орлински е роден във Варшава. Завършва Музикалния университет „Фредерик Шопен“ в полската столица, след това учи в „Джулиард скул“ в Ню Йорк. Става сензация през 2017-а на фестивала в „Екс ан Прованс“, видеото с едно от изпълненията му е гледано милиони пъти в Ютюб. Същата година дебютира на сцената на Франкфуртската опера. Първият му солов албум – „Anima Sacra“, излиза миналата есен, в изпълнение на камерни оркестър „Златната ябълка“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Другата страст на Орлински са брейк танците.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg