VivaPay

Как Лейди Гага събира пари за СЗО – не от бедните, а от богатите

Певицата с концерт, на който ще призове филантропи и представителите на бизнеса да се включат в борбата срещу коронавируса

Лейди Гага на церемонията по връчване на наградите „Оскар“ в Калифорния през февруари 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Как Лейди Гага събира пари за СЗО – не от бедните, а от богатите

Лейди Гага на церемонията по връчване на наградите „Оскар“ в Калифорния през февруари 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пол Маккартни, Стиви Уондър, Андреа Бочели и Били Айлиш са част от звезден списък с музиканти и актьори, които ще вземат участие във великденски концерт, организиран от Лейди Гага. Подобно на инициативата на Елтън Джон отпреди дни, участниците ще пеят от домовете си, а американски и британски телевизии ще излъчат техните записи в подкрепа на медиците на първа линия по цял свят на 18 април. 

Участие в концерта „Един свят: Заедно вкъщи“ ще вземат Пол Маккартни, Стиви Уондър, Андреа Бочели, Елтън Джон, Джон Леджънд, Били Айлиш и брат ѝ Финиъс, Лизо, Джей Балвин, Били Джо Армстронг от „Грийн Дей“, Крис Мартин от „Колдплей“, Еди Ведър от „Пърл Джам“, Кейси Мъсгрейвс, Кийт Ърбан… Ще се включат още знаменитостите Дейвид Бекъм, Идрис и Сабрина Елба, Кери Уошингтън, Приянка Чопра и други.

Водещи ще бъдат Джими Фалън, Джими Кимъл и Стивън Колбер.

„Един свят: Заедно вкъщи“ ще бъде излъчен в няколко онлайн платформи, сред които и Ютюб, на 18 април, ден преди православния Великден. На същата дата американските телевизии Ей Би Си, Си Би Ес и Ен Би Си ще излъчат събитието. Ден по-късно Би Би Си Едно ще покаже адаптирана версия на концерта, в която ще вземат участие още няколко британски звезди, ще бъдат показани и интервюта със здравни работници на първа линия.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Концертът е определян за благотворителен, но Гага насърчава за дарения не феновете, а филантропите и представителите на бизнеса. Даренията ще отидат за Световната здравна организация и дейността ѝ за борба с коронавируса.

Събитието ще бъде в партньорство със СЗО и платформата „Global Citizen“. В пресконференция Лейди Гага съобщи, че вече е успяла да събере дарения на обща стойност 35 млн. долара за дейността на организацията във връзка с коронавируса.

Вижте още: РОДНИ ЗВЕЗДИ ПЕЯТ ОТ ДОМОВЕТЕ СИ В ПОМОЩ НА БЪЛГАРСКАТА ХРАНИТЕЛНА БАНКА

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg