Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Концерт за 400 тромбона край фонтан в Ню Йорк (видео)

Под дъжда и под диригентството на музикант от Нюйоркската филхармония

Музикантът от Нюйоркската филхармония Джоузеф Алеси дирижира концерт, който претендира за рекорд за Гинес за изпълнение с най-много тромбони на едно място. Снимка: Крис Лий - Концерт за 400 тромбона край фонтан в Ню Йорк (видео)

Музикантът от Нюйоркската филхармония Джоузеф Алеси дирижира концерт, който претендира за рекорд за Гинес за изпълнение с най-много тромбони на едно място. Снимка: Крис Лий

Флашмоб събра близо 400 тромбонисти на площада с фонтана пред „Линкълн център“ в Ню Йорк на 10 юни, за бъде поставен рекорд за Гинес. Под ромолящия дъжд и под диригентството на музиканта Джоузеф Алеси (водач на тромбоните в Нюйоркската филхармония – бел. ред.) оркестърът изпълни „Концерт за тромбони“ от Уилям Болкъм. Събитието е част от международния фестивал за тромбони на „Джулиард скул“ в Ню Йорк.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах