Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Концертът на Марта Аргерич онлайн на Благовещение

Ценителите ще могат да гледат концерта на Марта Аргерич, Акане Сакай и Евгений Божанов на домашните си компютри. Снимки: ЕПА/БГНЕС, Wojciech Grzedzinski и Личен архив на Акане Сакай - Концертът на Марта Аргерич онлайн на Благовещение

Ценителите ще могат да гледат концерта на Марта Аргерич, Акане Сакай и Евгений Божанов на домашните си компютри. Снимки: ЕПА/БГНЕС, Wojciech Grzedzinski и Личен архив на Акане Сакай

Един от най-чаканите от родните меломани концерти ще се състои, въпреки карантината за всички културни прояви у нас от 22 до 31 март. Тримата пианисти – Марта Аргерич, Акане Сакай и Евгений Божанов – трябваше да излязат пред българската публика в столичната Зала „България“ на 24 март. От Софийската филхармония съобщават, че концертът ще може да бъде гледан онлайн на 25 март, когато празнуваме Благовещение.

Събитието няма да бъде с публика, а ще бъде излъчено на платформата за продажба на билети „Eventim“. Срещу 6,50 лв. всеки зрител ще може да гледа концерта вкъщи, на компютъра си. Ще бъде достъпен за гледане от 19 ч. на 25 март до полунощ на 26 март.

Аргерич, Сакай и Божанов ще си партнират със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров. Ще изпълнят Концерт за две пиана и оркестър от Франсис Пуленк, Концерт за две пиана и оркестър от Волфганг Амадеус Моцарт и „Карнавал на животните“ – фантазия за две пиана и оркестър от Камий Сен-Санс. Трите пиеси ще бъдат изпълнени на по четири ръце.

Солистите ще свирят у нас на два рояла KAWAI, предоставени от фирмата производител специално за този концерт.

Зрителите могат да върнат билетите си за първоначалния вариант на концерта на касите на Зала „България“, но Филхармонията ще направи жест към онези ценители, които решат да не върнат билета си, а го презаверят за друго събитие. Те ще получат подарък – билет за втори концерт от сезона на стойността на билета за Аргерич, Сакай и Божанов.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС