Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго със стрийминг на живо

Събитието ще може да се гледа и на запис (видео)

Детайл от плаката на събитието - Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго със стрийминг на живо

Детайл от плаката на събитието

Концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго на 31 август на открито пред „Св. Александър Невски“ ще може да се гледа по цял свят. Събитието „Гала в София“ ще бъде предавано на живо в специално създаден за целта сайт. Певците ще си партнират със Софийската филхармония и диригента Найден Тодоров.

Сайтът с живото излъчване ще бъде достъпен на 15 август, когато ще заработи системата за купуване на онлайн билети. Независимо дали зрителите изберат да стриймват концерта на живо, или да гледат записа му, билетите са на стойност 39 лв. По-късно в същия сайт, разработен съвместно с платформата за видеосподеляне Vimeo, ще бъде достъпен и документален филм за престоя на Йончева и Доминго в София, ще се качват и други продукции на „SY11Events“.

Вечерта на 31 август на специално изградена сцена пред входа на катедралния храм ще прозвучат някои от най-прочутите оперни арии. 12 камери и един дрон ще заснемат събитието. Организатор на мащабния концерт е самата Йончева с компанията си „SY11Events“, в партньорство със Столичната община и Министерството на културата.

Дни преди две от най-големите имена на оперната сцена да излязат пред българската публика, слушателите може да разгледат изложба с фотографии, обрисуващи пътя на Соня Йончева през годините по световните сцени, в Градската градина. Експозицията ще бъде открита на 17 август, куратор е Георги Тошев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg