Концертът с прожекция „Властелинът на пръстените“ отложен за 2021 г.

Все още няма яснота как може да се връщат билети

Столичната публика чака прожекцията с концерт на „Завръщането на краля“ от края на 2019 г. Снимка: „Кийн актс“ - Концертът с прожекция „Властелинът на пръстените“ отложен за 2021 г.

Столичната публика чака прожекцията с концерт на „Завръщането на краля“ от края на 2019 г. Снимка: „Кийн актс“

Концертът с прожекция на „Властелинът на пръстените“ се отлага за пореден път, предвид усложнената международна обстановка с коронавируса от последните седмици. Столичната публика трябваше да гледа „Завръщането на краля“, трети филм от трилогията на Питър Джаксън, на огромен екран в „Арена Армеец“ през зимата на 2019 г. Прожекцията е придружена от изпълнение на живо на саундтрака към филма от оркестър и хор с около 300 души, но непредвидени обстоятелства няколко пъти променяха датата.

Първото отлагане се наложи заради ангажименти на екипа на композитора Хауърд Шор и тогава датата бе преместена за пролетта на 2020 г. През март се появи коронавирусът, затова организаторите от „Кийн актс“ очаквано отложиха събитието за втори път. Насрочена бе нова дата за 14 ноември 2020 г., но Ковид-19 за попречи и на тези планове.

Новата дата за концерта с прожекция ще бъде през 2021 г. Точната дата ще бъде съобщена на по-късен етап. Организаторите уверяват, че се търсят най-добрите възможни варианти за многобройния екип на продукцията и за публиката, като един от обсъжданите варианти е провеждането на събитието на открито.

Въпреки опитите за намиране на общ път и стратегия, все още няма изработена ясна методология за това как ще се синхронизират финансовите отношения между отделните страни по веригата в сектора – артисти, организатори на турнета, агенти, локални подизпълнители, туроператори, собственици на зали, компаниите, предлагащи билети, и зрителите, закупили билети предварително, отбелязват от „Кийн актс“, затова и засега няма ясни варианти за връщане на билети.

Америка за България

Всички вече закупени билети ще важат без нужда от презаверка за новата дата през 2021.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Младост

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах