Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Концертът с прожекция „Властелинът на пръстените“ отложен за 2021 г.

Все още няма яснота как може да се връщат билети

Столичната публика чака прожекцията с концерт на „Завръщането на краля“ от края на 2019 г. Снимка: „Кийн актс“ - Концертът с прожекция „Властелинът на пръстените“ отложен за 2021 г.

Столичната публика чака прожекцията с концерт на „Завръщането на краля“ от края на 2019 г. Снимка: „Кийн актс“

Концертът с прожекция на „Властелинът на пръстените“ се отлага за пореден път, предвид усложнената международна обстановка с коронавируса от последните седмици. Столичната публика трябваше да гледа „Завръщането на краля“, трети филм от трилогията на Питър Джаксън, на огромен екран в „Арена Армеец“ през зимата на 2019 г. Прожекцията е придружена от изпълнение на живо на саундтрака към филма от оркестър и хор с около 300 души, но непредвидени обстоятелства няколко пъти променяха датата.

Първото отлагане се наложи заради ангажименти на екипа на композитора Хауърд Шор и тогава датата бе преместена за пролетта на 2020 г. През март се появи коронавирусът, затова организаторите от „Кийн актс“ очаквано отложиха събитието за втори път. Насрочена бе нова дата за 14 ноември 2020 г., но Ковид-19 за попречи и на тези планове.

Новата дата за концерта с прожекция ще бъде през 2021 г. Точната дата ще бъде съобщена на по-късен етап. Организаторите уверяват, че се търсят най-добрите възможни варианти за многобройния екип на продукцията и за публиката, като един от обсъжданите варианти е провеждането на събитието на открито.

Въпреки опитите за намиране на общ път и стратегия, все още няма изработена ясна методология за това как ще се синхронизират финансовите отношения между отделните страни по веригата в сектора – артисти, организатори на турнета, агенти, локални подизпълнители, туроператори, собственици на зали, компаниите, предлагащи билети, и зрителите, закупили билети предварително, отбелязват от „Кийн актс“, затова и засега няма ясни варианти за връщане на билети.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Всички вече закупени билети ще важат без нужда от презаверка за новата дата през 2021.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах