Копола промени финала на „Кръстникът 3” (трейлър)

Режисьорът възстанови оригиналната си идея по случай 30-годишнината на филма

Ал Пачино в режисьорската версия на „Кръстникът 3“. Снимка: Стопкадър от видеото - Копола промени финала на „Кръстникът 3” (трейлър)

Ал Пачино в режисьорската версия на „Кръстникът 3“. Снимка: Стопкадър от видеото

Докато Холивуд се отказва от снимките на нови филми заради пандемията, идва време да бъдат преразгледани старите. Франсис Форд Копола даде пример в това отношение – по случай 30-годишнината от излизането на екран на финала на трилогията „Кръстникът“, той реши да обнови филма, съобщава „Парамаунт пикчърс“.

Режисьорът е преосмислил филма и е променил няколко сцени, включително началото и финала. Променен е и саундтракът. Филмът е премонтиран. Режисьорската версия има и ново заглавие: „The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone”. Според Копола, именно тази версия най-много съвпада с общото звучене на трилогията и отразява идеята, вложена от него и Марио Пузо във филма.

Екипът на „Парамаунт пикчърс” е възстановил оригиналното изображение и е подобрил качеството на звука, така че новата версия ще може да се гледа в 4К вариант.

„The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone” ще излезе в ограничен брой киносалони на 4 декември, а от 8 декември ще бъде достъпен в стриймингови платформи и като Blu-ray издание.

Трейлър на обновения филм:

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах