Корейка спечели в категорията на Мария Бакалова

Юн-Йо Джонг, отличена от Гилдията на актьорите, е сред най-номинираните през сезона актриси, заедно с българката

Юн-Йо Джонг в сцена от „Минари“. Снимка: Pancinema - Корейка спечели в категорията на Мария Бакалова

Юн-Йо Джонг в сцена от „Минари“. Снимка: Pancinema

За пръв път Наградата на Гилдията на актьорите отиде при актриса от Южна Корея – Юн-Йо Джонг получи отличичието за поддържаща роля във филма „Минари“. Мария Бакалова също бе номинирана в категорията.

Церемонията бе на 4 април в Лос Анджелис, излъчена бе по телевизията, но не на живо – записана бе предварително. Затова и победителите са били известени няколко дни по-рано, за да запишат своите благодарствени речи от домовете си.

Подобно на Бакалова, Джонг също е сред най-номинираните актриси от настоящия награден сезон. Победата от Гилдията на актьорите я прави първата азиатска жена със статуетка за филмово изкуство (Сандра О е единствената друга азиатска жена с индивидуална награда от Гилдията, но при тв категориите).

„Не знам как да опиша чувствата си – каза Джонг в своята благодарствена реч, цитирана от „Холивуд Рипортър“. – Много съм щастлива, че признанието идва от Запада.“

Джонг, Глен Клоуз и Оливия Колман са конкурентки на Бакалова и за „Оскар“, наградите ще бъдат връчени на 25 април. При „Изборът на критиците“, връчени в началото на март, журито предпочете Бакалова.

При големите награди, традиционно връчвани от Гилдията на актьорите, за най-добър актьорски състав спечели „Делото срещу Чикагската седморка“ при филмите и „Короната“ в тв категорията. Актьорските отличия за главна роля при филмите отидоха при Чадуик Боузман, поредна посмъртна награда за ролята му в „Ма Рейни, майката на блуса“, и при Вайола Дейвис за същия филм. При телевизионните отличия триумфираха Джейсън Бейтман от „Озарк“ и Джилиън Андерсън за изпълнението ѝ на Маргарет Тачър в „Короната“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах