Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Корейски майстори тъкат изкуство в сърцето на София

Чай от орхидея поднасят на изложба на „Шипка 6“

Целта на изложбата е да покаже, че традиционните занаяти могат да намерят място в съвременния живот, а не са само артефакти от миналото. - Корейски майстори тъкат изкуство в сърцето на София

Целта на изложбата е да покаже, че традиционните занаяти могат да намерят място в съвременния живот, а не са само артефакти от миналото.

Тайните на корейските занаяти се разкриват пред българска публика на изложба в галерията на Съюза на българските художници „Шипка 6“. Експозицията е за 25-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Корея. Открива се на 25 март и ще остане в столицата от 25 март до 9 април.

Представени са 140 творби на 23 корейски майстори занаятчии на нематериалното културно наследство на източната страна – традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти. Целта на изложбата е да покаже, че традиционните занаяти могат да намерят място в съвременния живот, а не са само артефакти от миналото.

12 от 23-мата майстори ще гостуват в София, а събитието ще даде възможност на публиката да се запознае отблизо с уменията им.

В определени часове по време на изложбата на посетителите ще бъдат поднасяни корейски традиционен чай с аромат на орхидея от о. Чеджу или ликьор Мунбе-джу – една от любимите напитки на династията Корьо (X-XІV в. ). На 27 март ще бъде организирана работилница на занаятите, в която всеки гост ще може да се включи. Същият ден от 10,30 ч. в Зала 7 на НДК ще се проведе и демонстрация на корейски и български традиционни занаяти.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС