Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Кортенска за Вежди: Искаме българин за министър на културата

Да внимава, не се намира в Турция!

Театроведката Мирослава Кортенска - Кортенска за Вежди: Искаме българин за министър на културата

Театроведката Мирослава Кортенска

Грозният скандал с мирис на фекалии в предаването на Люба Кулезич ескалира. Мирослава Кортенска предупреди задочно бившия министър на културата Вежди Рашидов да внимава, защото „не се намира в Турция“ и „искаме българин за министър на културата“.

В интервю за Агенция ПИК театроведката хвърли още екскременти по адрес на Рашидов и Христо Мутафчиев – така, както бе замерян и лидера й Николай Бареков по време на откритите студия на „България без цензура“. Повод за сблъсъка между Кортенска, Мутафчиев и Рашидов при Кулезич бе заканата на шефа на артистите да се самозапали, ако тя стане министър на културата. За такава я „номинира“ Бареков.

Този път обаче Кортенска превърна в проблем и етноса на Рашидов:

„След тази сбъркана реформа, която той направи и превърна театрите в тържища, а артистите в мечки, които играят по свирката на зрителя, той трябва само да мълчи. В студиото той призна до известна степен, че реформата е сбъркана, но това не му пречи да мисли, че е велик и да е вманиачен в егото си. Искам да му кажа, че понеже е етнически турчин, трябва да бъде по-дискретен и внимателен, защото се намира в България и не на всички българи, както и на мен, им е приятно някой непрекъснато да говори, че той е по-велик и иска да продължава да им бъде министър на културата.

Бърка ни се дълбоко в българската душа и ние искаме българин да бъде министър на културата. Ако ще, да отиде да се оплаче в европейската комисия, на луната или на арменския поп! Това го чувстват много българи, с които ние от „България без цензура” се срещаме от месеци в цялата страна. Трябва да бъде малко по-скромен, защото не се намира в Турция и да си представи дали там някой ще разреши българин да ръководи културата, в която са най-съкровените теми на народния дух. Нека внимава, защото ще го залее жестока вълна. Маниащината да доминира над българите, изтъквайки той колко е велик, не го приемам и аз, и народът“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90