Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Кошлуков назначен за програмен директор на БНТ

Емил Кошлуков на изслушването на концепцията му за управление на БНТ пред Съвета за електронни медии през август 2017-а. Снимка: БГНЕС - Кошлуков назначен за програмен директор на БНТ

Емил Кошлуков на изслушването на концепцията му за управление на БНТ пред Съвета за електронни медии през август 2017-а. Снимка: БГНЕС

Емил Кошлуков не успя в конкурса за директор на БНТ, постът бе спечелен от Константин Каменаров. Но Кошлуков получи не по-малко атрактивната позиция на програмен директор на медията. Новината за назначението му бе съобщена от самата телевизия.  

Емил Кошлуков – бивш политик и водещ в Тв 7, придобил управленски стаж като програмен директор на партийната телевизия на „Атака“ „Алфа“ – оглавява дирекция „Програма БНТ1“ на обществената медия от 18 декември. Като програмен директор той ще отговоря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ, уточняват от държавната телевизия. Дирекцията отговаря за външните продукции, които работят с медията. Предишният програмен директор Севда Шишманова напусна поста през ноември.

„Емил Кошлуков доказа, че има модерна визия за обществената телевизия, при това го направи открито и публично. Не е задължително конкурентите да са и съперници. Присъединяването на силни личности с професионални качества е приоритет за БНТ“, коментира Константин Каменаров, цитиран в прессъобщението на управляваната от него медия.

Когато се кандидатира за директор на БНТ, Емил Кошлуков заяви,  че със своя ресурс медията може да произвежда по-красиво, интелигентно и интересно съдържание, което да е по-гледано. Затова предвиждаше да се създаде дирекция „Мултимедия“ с кросмедиен нюзрум и редактори за мултимедийните платформи. Възнамеряваше да основе и отдел за анализи и проучвания, който да задава новите тенденции, да насърчава добрата реализация и да определи еталони за заплащането – по думите му БНТ трябва да увеличи заплатите на своите служители, за да ги запази на работа.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах