Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Кошлуков саркастичен към интелектуалците

Генералният директор на БНТ благодари на министър Банов за проектозакона за телевизия и радио

Няколко пъти Емил Кошлуков благодари „от сърце” на министър Банов за предложения вариант на Закона за телевизия и радио. Снимка: Стопкадър от видеоразговора - Кошлуков саркастичен към интелектуалците

Няколко пъти Емил Кошлуков благодари „от сърце” на министър Банов за предложения вариант на Закона за телевизия и радио. Снимка: Стопкадър от видеоразговора

Емил Кошлуков иска да спре цифровото излъчване на два от трите национални канала на БНТ, за да спести пари, стана ясно от онлайн разговора му с министъра на културата Боил Банов. По думите на генералния директор „за 150 хиляди души с антени не си струва да плащаме 30 млн. лв.” Той нарече националната телевизия „касичка, през която минават парите за мултиплексите”. Кошлуков предпочита БНТ да бъде транслирана през интернет и смарт телевизори, каквито според него има във всеки дом.

В разговора относно проекта за Закон за радиото и телевизията Кошлуков коментира писмото на интелектуалци срещу проекта, внесен от Вежди Рашидов през юли, който след обществена реакция беше оттеглен от деловодството на Народното събрание. В проекта на председателя на Комисията за култура и медии се предвиждаше удължаване на мандатите на генералните директори на националните телевизия и радио.

Кошлуков с подчертан сарказъм каза в онлайн разговора с министъра:

„Искам да благодаря на интелектуалците, които в рамките на 3 месеца показаха огромно концептуално израстване и от яростни опоненти на идеята, която беше внесена между 13 и 14 юли от Вежди Рашидов, днес са нейни яростни привърженици. Харесва ми тази способност на интелектуалците бързо да приемат новото в България и да се адаптират”.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Думите му очевидно бяха насочени към генералния директор на БНР Андон Балтаков, който засега единствен изрази позиция по тази тема в новия проектозакон.

Вижте още: ДИРЕКТОРЪТ НА БНР ПОДАДЕ ОСТАВКА

Сарказмът му беше очевиден и за министъра на културата, който посрещна думите на генералния директор на БНТ с продължителен смях.

Няколко пъти Емил Кошлуков благодари „от сърце” на министър Банов за предложения вариант на Закона за телевизия и радио. Той подчерта освен това, че не някой друг, а депутатите трябва да решат въпроса с мандата на директорите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах