Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Космическата програма на Пентагона с лого от „Стар трек“

Един от актьорите пита за авторските права

Логото на „US Space Force“ (вляво) и на Национална федерация на планетите от „Стар Трек“ - Космическата програма на Пентагона с лого от „Стар трек“

Логото на „US Space Force“ (вляво) и на Национална федерация на планетите от „Стар Трек“

Новото лого на космическата програма на Пентагона, презентирано от президента Доналд Тръмп и създадено по негово настояване, е почти идентично с логото на фантастичната Национална федерация на планетите от сериала „Старфлийт: Стар трек“, посочват в британския „Телеграф“.

Тръмп представи в Туитър новия знак, като уточни, че се е консултирал с военни лидери и дизайнери, преди да одобри синьо-бялото изображение на „US Space Force“.

Джордж Такеи, изиграл биолога Хикару Сулу в сериала и филмите „Стар трек“, отговори на Доналд Тръмп:

„Очакваме да платите авторски права за това“.

Космическите сили са първата военна институция в САЩ, създадена след ВВС от 1947 г. Тя има за цел основно да подобри защитата на американските спътници и други космически активи, а не да води бойни действия в космическото пространство. Инициативата за отделянето на „Спейс форс“ от „Еър Форс“ е лично на Доналд Тръмп.

„Стар Трек“ е фантастична вселена, създадена от сценариста Джин Родънбъри през 60-те години, която обхваща шест телевизионни сериала, единадесет пълнометражни филма, стотици романи и десетки видеоигри. Телевизионният сериал е считан за един от културните феномени на съвремието.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg