Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Котаракът Сигизмунд става онлайн екскурзовод на Ермитажа

Световният музей влиза в младежката социална мрежа TikTok

Сигизмунд, гидът на Ермитжа в TikTok. Снимка: Младежки център на Ермитажа - Котаракът Сигизмунд става онлайн екскурзовод на Ермитажа

Сигизмунд, гидът на Ермитжа в TikTok. Снимка: Младежки център на Ермитажа

Музеят Ермитаж в Санкт Петербург, Русия, е подготвил серия видеоекскурзии в залите си специално за потребителите на TikTok, гласи прессъобщение на социалната мрежа, публикувано от ТАСС. Вече повече от година младежката социална платформа изгражда сътрудничество с големи музеи, които представя на потребителите си чрез лекции, забавни факти и хаштаг предизвикателства.

Ермитажът се присъединява към инициативата през август с информативни преки включвания за историята, съкровищата и тайните си. Гид в музея ще бъде главният котарак на Ермитажа – Сигизмунд. Той за пръв път ще получи собствен глас и ще запознае аудиторията с легендарния музей, твърдят от TikTok.

Котаракът Сигизмунд е част от новата петербургска градска митология, казват от пресслужбата на Ермитажа. Ефирните излъчвания с негово участие ще бъдат на 11, 13 и 17 август в TikTok. Анимираният персонаж ще разкаже за парадните зали на Ермитажа, за художниците, представени в разделите „Фландрия“ и „Нидерландия“. Ще бъде обявено и предизвикателството „Съживи шедьовър от Ермитажа“, в което ще трябва да бъде изобразен експонат от колекцията на музея по най-креативен начин.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg