Котарашки финалист в музикален конкурс на Дейвид Атънбъро

Победителят ще бъде определен с онлайн гласуване

Котарашки е сред шестимата финалисти в конкурса. Снимка: Личен архив - Котарашки финалист в музикален конкурс на Дейвид Атънбъро

Котарашки е сред шестимата финалисти в конкурса. Снимка: Личен архив

Българският музикант Котарашки е сред шестимата финалисти на „Songlines Remix Competition“, конкурс за ремикс на песен. Тя е от последния албум на прочутия естествоизпитател Дейвид Атънбъро „My Field Recordings From Across The Planet“, се съобщава в сайта на състезанието.

Песента, върху която музикантите трябва да предложат своя прочит, е „Gender Wayang“. Записът Атънбъро прави в Бали през 1956 г., когато работи по продукцията на поредицата „Zoo Quest“ за Би Би Си.

Над 300 са били съперниците на Котарашки, преди българинът да попадне във финалната листа с възможните победители. Краткият списък е съставен от жури, член на което е и самият Атънбъро. От тук насетне победителят ще бъде определен от публиката – чрез онлайн гласуване, отворено до 15 септември. Решението на слушателите ще бъде оповестено на 1 ноември, а церемонията по връчване на наградата ще се състои на 30 ноември. Част от наградата е победителят да изпълни своя ремикс на събитието в Лондон.

Гласуващите за най-добър ремикс имат шанс да се включат в томбола с награда албума „My Field Recordings From Across The Planet“, подписан от Атънбъро. Своя глас може да дадете тук.

ДС