Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Котарашки финалист в музикален конкурс на Дейвид Атънбъро

Победителят ще бъде определен с онлайн гласуване

Котарашки е сред шестимата финалисти в конкурса. Снимка: Личен архив - Котарашки финалист в музикален конкурс на Дейвид Атънбъро

Котарашки е сред шестимата финалисти в конкурса. Снимка: Личен архив

Българският музикант Котарашки е сред шестимата финалисти на „Songlines Remix Competition“, конкурс за ремикс на песен. Тя е от последния албум на прочутия естествоизпитател Дейвид Атънбъро „My Field Recordings From Across The Planet“, се съобщава в сайта на състезанието.

Песента, върху която музикантите трябва да предложат своя прочит, е „Gender Wayang“. Записът Атънбъро прави в Бали през 1956 г., когато работи по продукцията на поредицата „Zoo Quest“ за Би Би Си.

Над 300 са били съперниците на Котарашки, преди българинът да попадне във финалната листа с възможните победители. Краткият списък е съставен от жури, член на което е и самият Атънбъро. От тук насетне победителят ще бъде определен от публиката – чрез онлайн гласуване, отворено до 15 септември. Решението на слушателите ще бъде оповестено на 1 ноември, а церемонията по връчване на наградата ще се състои на 30 ноември. Част от наградата е победителят да изпълни своя ремикс на събитието в Лондон.

Гласуващите за най-добър ремикс имат шанс да се включат в томбола с награда албума „My Field Recordings From Across The Planet“, подписан от Атънбъро. Своя глас може да дадете тук.

Америка за България

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3