Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Котешката фея срещу четящите мошеници

Деница Дилова представя на 29 май първия си роман – „Дневният живот на нощните пеперуди“

Писателите са новите бунтари. Снимка: Румен Добрев - Котешката фея срещу четящите мошеници

Писателите са новите бунтари. Снимка: Румен Добрев

Пиршество на остроумието, абсурда и цинизма ни очаква в петък вечер (29 май) в Once Upon a Time зад Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. Въздухът там ще бъде раздвижен от първия роман на Деница Дилова „Дневният живот на нощните пеперуди“.

„Четящите са обикновени мошеници, които внушават, че едва ли не ги ръководи Божията промисъл“, казва героинята Нина Бранкович в един от безпощадните си анализи, изливащи се от книгата. Няма как да не се влюбите в нея – тя е забавна, ослепителна и вулгарна точно толкова, колкото е нужно, за да посече моралните съдници в обществото.

Писателите, уверяват ни издателите на романа, са новите бунтари – защото бунтарят от предната епоха се превърна в човек, който приема света, презирайки го. Остава му единствено съревнованието да презира оригинално, както никой друг.

Самата Деница Дилова, когато не тича, не ходи на мачове на „Лудогорец“ и не разписва присъди за стереотипите, обича да се грижи за малки, изоставени котенца.

„Разбира се, и за неоправдани хора бих се грижила, но за тях има достатъчно организации и институции, а за безпомощните котета в контейнери няма. Там аз съм човекът! Приятелките ме наричат „котешка фея“. Котките са по-голямата ми страст, преди футбола и книгите“, споделя писателката.

И така – някъде между котенцата, свежият хумор, изреченията-афоризми, Нина Бранкович и Данаил, приятелят ѝ гей, ще изплува и самата Дилова с романа си. Доколкото я познаваме, ще има с какво да ни впечатли…

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах