Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Край на играта с Кутрето

Актьорът Ейдън Гилън влиза в образа на писателя Джеймс Джойс

Петир Белиш, известен като Кутрето, с лъжи и интриги изкара цели седем сезона в най-смъртоносния сериал в съвременната телевизия, преди да си получи заслуженото. - Край на играта с Кутрето

Петир Белиш, известен като Кутрето, с лъжи и интриги изкара цели седем сезона в най-смъртоносния сериал в съвременната телевизия, преди да си получи заслуженото.

Колкото и добре да играеш ролята си, идва момент, в който някой (сценарист) убива героя ти. Особено ако си актьор в „Игра на тронове”. И тогава е време за нова роля. Това се случва сега с Ейдън Гилън, който в образа на Петир Белиш, известен като Кутрето, с лъжи и интриги изкара цели седем сезона в най-смъртоносния сериал в съвременната телевизия, преди да си получи заслужения нож в гърлото. Следващата му актьорска задача е съвсем различна – ще играе Джеймс Джойс в независимия филм James And Lucia („Джеймс и Лусия“).

Сценарият, написан от Робърт Мълан (Mad To Be Normal), който ще бъде и режисьор на филма, разказва за живота на прочутия писател по времето, когато пише „Бдението на Финеган“ и психическото здраве на дъщеря му Лусия се влошава. Лусия е професионална танцьорка, някога лекувана от Карл Юнг и диагностицирана като шизофреничка в средата на 30-те години на миналия век; неуспешната романтична връзка с драматурга Самюъл Бекет се оказва особено вредна за нея.

Филмът е посветен на героичната борба на почти слепия Джойс да защити и подкрепи своята дъщеря. Коя актриса ще получи нейната роля, предстои да бъде уточнено. Очаква се снимачният период да започне в началото на 2018 г. в Дъблин и Люксембург.

Роденият в Ирландия Гилън е играл в още един от най-великите сериали на HBO – „Наркомрежа“ (2002-2008). Може би сте го виждали и в „Лабиринтът: Бягство невъзможно“ (2014), като ще повтори ролята си от тийнейджърската антиутопия и в продължението – „Лабиринтът: Последният кандидат“, което тръгва по кината през януари 2018 г. Актьорът се включи и в четвъртия сезон на криминалния сериал на Би Би Си/„Нетфликс“ Peaky Blinders.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg