Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Край на пиратските филми в Русия: RuTraсker спира

Оттегля се заради несъгласие с действията на руските власти към Украйна

В Русия вече не могат да гледат новия „Батман“ дори нелегално. Снимка: Джонатан Оли/„Ди Си Комикс“ - Край на пиратските филми в Русия: RuTraсker спира

В Русия вече не могат да гледат новия „Батман“ дори нелегално. Снимка: Джонатан Оли/„Ди Си Комикс“

Най-големият рускоезичен торент тракер RuTraсker, който има почти 14 милиона абонати и над 2 милиона торента, вече няма да работи на територията на Русия. За това съобщава самата платформа с уточнението, че „в текущата ситуация не подкрепя нито едно действие на руските власти“.

Очакваше се след публикувания на 4 март от руските федерални власти „План за първостепенни действия за развитие на руската икономика под санкционен натиск“, тракерът да стане активен и публичен. Една от мерките е отказ от криминално или административно преследване за използване на нелицензирани ресурси, принадлежащи на държавите, които налагат санкции на Русия.

Руското ръководство очакваше легализацията на пиратството да позволи свободен достъп до творческа продукция, вече недостъпна на територията на Руската федерация.

Торент платформата RuTraсker отдавна е официално забранена с решение на Московския градски съд, но продължаваше да работи, заобикаляйки забраната чрез смяна на домейна, създаване на дъщерни и огледални домейни и др.

RuTraсker можеше да стане основен източник на филми, сериали, игри и музика за Русия след санкциите, наложени към страната от цял свят. Сега това няма да се случи.

Вижте още: В РУСИЯ ИСКАТ ДА СЕ УЗАКОНИ ПИРАТСТВОТО

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах