Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Край на тишината, първи концерт в бившето Музикално училище

„Софийски солисти“ връщат класиката на „Оборище“ 5

След изложбите в галерия „Оборище“, дойде ред и на концертите. Снимка: Галерия „Оборище“ - Край на тишината, първи концерт в бившето Музикално училище

След изложбите в галерия „Оборище“, дойде ред и на концертите. Снимка: Галерия „Оборище“

След около 25 години тишина, музика ще зазвучи отново в концертния салон на столичната ул. „Оборище“ № 5, която днес е галерия за изобразително изкуство. И след две изложби, в бившето Музикално училище се задава първият концерт. „Софийски солист“, начело със своя диригент Пламен Джуров, очакват там своята публика на 2 април.

В програмата на концерта са включени произведения на Бах, Моцарт, Хайдн, Сен-Санс, Римски-Корсаков, Големинов. Солист ще бъде цигуларката Лия Петров, която ще изпълни „Интродукция и Рондо“ от Камий Сен-Санс и „Златното петле“ от Николай Римски-Корсаков.

Петрова е на 8 години, когато получава медал „Моцарт“ за най-млад артист на ЮНЕСКО. Днес в кариерата си на камерен музикант музикантката има участия на повечето европейски фестивали, свирила е в някои от най-престижните концертни зали в Рим, Брюксел, Амстердам, Прага, Монако, Хамбург… Участва в проекта „Марта Аргерич и приятели“ в Атина през 2011-а, където си партнира със знаменити изпълнители като самата Аргерич, както и Рено Капюсон, Юрий Башмет и Миша Майски. През 2016-а българката печели Първа награда на авторитетния международен конкурс „Карл Нилсен“ в Дания.

Концертът на 2 април няма да бъде първата изява на Лия Петрова със „Софийски солисти“ – предлагаме Ви откъс от друго тяхно съвместно изпълнение:

Вижте още: НОВАТА (МУЗИКАЛНА) ГАЛЕРИЯ НА СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90